Reparatie onderhoud

Voor ons is geen project te groot en geen reparatie te moeilijk. Voor al uw reparatiewerkzaamheden aan uw woning of bedrijfspand staan wij voor u klaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het verhelpen van dakgootlekkage, het vervangen van een kapotte ruit, het vervangen van hang- en sluitwerk of het repareren van kozijnen. Het onderhouden van uw woning is natuurlijk van groot belang voor de waarde van uw woning en voor uw woongenot.

Mutatie onderhoud (verhuurklaar maken)

Bij mutatie onderhoud richten wij ons op het verhuurbaar maken van vrijgekomen huurwoningen. Dit betekent dat wij de woning weer veilig, schoon en zonder achterstallig onderhoud achterlaten. Dit gaat vaak om het herstellen van ernstige gebreken en het eventueel sausen van ernstig vervuilde wanden en plafonds. Natuurlijk komt het ook voor dat er gekozen wordt voor het gebruiksgereed maken van huurwoningen. Dan gaan ook wij een stap verder. Gebruiksgereed houdt in dat alle wanden, plafonds en het schilderwerk op orde is, maar ook dat de keuken, de badkamer en het sanitair voldoen aan de eisen van de modale woonconsument.

Planmatig onderhoud

Wij zijn er ook voor planmatig onderhoud. Bij planmatig onderhoud wordt het kleinere onderhoudswerk gelijktijdig bij meerdere woningen of appartementen uitgevoerd. Door planmatig onderhoud uit te voeren is men veelal het ontstaan van een onderhoudsachterstand voor. Dit gaat meestal om kleine en eenvoudige onderhoudsklussen zoals schilderwerk, vervangen van dakbedekking, het vervangen van keukens, de cv-ketel en deuren.

Renovatie

Een renovatie wordt vaak verward met een restauratie. Bij een renovatie gaat het om het vernieuwen.. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vernieuwen van de keuken, het isoleren van muren, het vergroten van ruimtes door het samentrekken van kleinere ruimtes, het voorzien van dubbelglas en het plaatsen van pv-panelen op het dak. Het gaat bij renovatie om het functionele aspect van een gebouw. Bij renovatie gaat het ook vaak om het renoveren naar een energiezuinige of zelfs energieleverende woning. De vernieuwing kan ook betrekking hebben op functionele aspecten van het gehele bouwwerk. Dit kan bijvoorbeeld wanneer een gebouw van functie verandert, zoals wanneer een kerkeen appartementencomplex wordt.

Aan- & opbouw

Wilt u uw woonruimte ruimer maken met een aanbouw of wilt u de zolder vergroten door het plaatsen van een dakopbouw? Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Afhankelijk van het type woning zijn er voldoende mogelijkheden om uw woning groter te maken. Een dakopbouw is mogelijk voor woonhuizen met een plat of schuin dak. Een aanbouw aan de begane grond is bijna voor elke type woning mogelijk. Het doel van een aan- of opbouw is natuurlijk om uw woongenot te verbeteren en uw huis wordt daarbij ook nog eensmeer waard.

Afbouw

Na de ruwbouw treedt de afbouw in. De woning is wind- en waterdicht, de riolering is aanwezig en de afbouwwerkzaamheden kunnen nu binnenshuis plaatsvinden. Afbouw gaat vooral om binnenwandafwerking, gevelafwerking, vloerafwerking en plafonds. Ook de inrichting van de keuken of de badkamer kunnen tot afbouw behoren. Bij ons wordt u totaal ontzorgd van zowel de montage als materialen die bij afbouw werkzaamheden komen kijken.

Fire extinguisher

Brandpreventie

Welke werkzaamheden kunnen wij voor u verzorgen?

  • Het aanbrengen van rook- & hittemelders: Bij tijdige alarmering kan het levens redden. De rookmelders worden geplaatst op de vluchtwegen in uw woning, denk hierbij aan de gang en de overloop. De brandmelders kunnen onderling worden gekoppeld, dit kan draadloos of bedraad. Wij kunnen u voorzien van brandmelders in bestaande woningen, nieuwbouw of renovaties. Tevens is het sinds 1 juli 2022 verplicht om in elke woning brandmelders te hebben

  • Brandwerende compartimenten: Mocht u tijdens uw verbouwing of renovatie gebruik willen maken van brandcompartimenten kunnen ook wij u hierin voorzien. Dit houd in dat de constructie die wij aanbrengen minimaal 30 of 60 minuten brandwerend is, dit wil zeggen dat de ruimte weerstand moet kunnen bieden aan bijvoorbeeld 30 minuten brand, dit word ook wel WBDBO (weerstand tegen branddoorslag en brandoverslag) genoemd. Ook kunnen wij indien gewenst gebruik maken van brandwerende hollewanddozen of brandwerende centraaldozen(meestal in de renovatie), deze zijn te herkennen aan hun rode kleur.

  • Leveren en plaatsen van brand- en/of rookwerende deuren en kozijnen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een 60 minuten S200 brandwerende deurkozijn combinatie, dat wil zeggen dat het 60 minuten moet branden om te kunnen spreken van branddoorslag. S200 wil zeggen rookwerend bij warme rook tot 200°C. Heeft u een bovenlicht in het kozijn? Ook deze kunnen wij voorzien van brandwerend glas.
    Brandwerend impregneren, denk hierbij bijvoorbeeld aan het impregneren van trapbekleding, gordijnen of matrassen.

 

Omdat iedere situatie om een andere benadering vraagt komen wij graag geheel vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

solar energy panels clean energy background

Energielabel verbetering

Het verbeteren van uw energielabel kan op verschillende manieren, denk hierbij aan het isoleren van bijvoorbeeld uw voor- of achtergevel of uw dak (hellend of plat). Het vervangen van uw glas van enkel glas naar HR++ glas (of hoger). Het isoleren van uw vloer of kruipkelder of het vervangen van uw CV-ketel.
Het verbeteren van uw energielabel kan u al snel honderden euro’s per jaar besparen. Een goede investering dus!
Een ander groot voordeel van het isoleren van uw woning is een koele woning in de zomer en een warme woning in de winter.
Tevens is het vanaf 2030 verplicht om in elke huurwoning minimaal een D-label te hebben. Begin snel met besparen en isoleer uw woning!
Omdat iedere situatie om een andere benadering vraagt komen wij graag geheel vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Image 07 2wdm3v6.jpg

Advies

Bij ons verkrijgt u altijd advies op maat. Door onze jarenlange ervaring weten wij precies in te spelen op uw wensen en daar een passend advies voor te geven. Wij adviseren u graag en stellen kosteloos voor u een vrijblijvende offerte op.